Desember og januar

Published by Svanhild Eggebø Spanne on

Treningsprogram for «mosjonisten» – for deg som har som mål å greia å gjennomføra Ryfastløpet.

Programmet legger til grunn at du ikke har all verden av løpserfaring fra før. De første månedene blir rolige og ikke så veldig mye trening og så blir det mer trening etter hvert som kroppen er blitt mer vant til løping. Tålmodighet og trinnvis opptrapping er viktig.

Legger til grunn at du trener 3 dager i uka f. eks. mandag, onsdag og lørdag. Bare juster litt på dagene om det passer bedre i forhold til andre gjøremål.

Dag 1:

Rolig løping i 30-40 minutter.«Pratefart». Løp gjerne økta på grus og et stede som er småkupert, på Nord-Jæren: f. eks. Sørmarka i Stavanger evt. Melsheia i Sandnes.

Etterpå kan du gjerne løpe 4 raske stigningsløp før du avslutter økta med god uttøying.

Dag 2:

10 min rolig oppvarming.

6 x 2 min intervall med 1 min pause mellom hver repetisjon. Fart slik at du greier siste draget like fort som det første.

10 min rolig nedjogging. Økta avsluttes med god uttøying.

Annenhver uke kan du skifte denne økta ut med en alternativ intervallvariant:

1 min + 2 min + 3 min + 4 min + 3 min + 2 min + 1 min med 1 min pause mellom hver repetisjon.

Dag 3:

Rolig løping i 45-60 min. «Pratefart». Løp gjerne økta på grus og deler av økta småkupert. Etterpå kan du gjerne løpe 4 raske stigningsløp før du avslutter økta med god uttøying.

Denne økta kan du gjerne skifte ut med en langtur på ski hvis du har mulighet for det. Da gjerne 1,5 – 2 timer. I tillegg kan du gjerne trene litt enkel styrketrening med armhevinger og sit-ups. Hjelper godt for å få en god kroppsholdning som gir deg et bedre løpesett. 10-15 min hver dag er en god vane.