Norge på langs… på rulleski

Published by Svanhild Eggebø Spanne on

Av og til skal du bare hoppe i det. Ikke sett deg begrensninger for hva du greier. Min erfaring er at du greier mye mer enn du tror.

Slik var det for meg sommeren 2011. La meg først si at jeg også sommeren før, i 2010, «på sparket» hoppet på ei frisk fysisk utfordring: Jeg tok sykkelen fatt og brukte første ferieuka på å sykle nordover til Bodø til foreldrene mine. Ca. 150 km. Familien kom etter seinere – i bil ….  På offroad sykkel med bagasje. Over 6 fjelloverganger (og gamlevegen utenom nybygde tunneler).

Men det var denne rulleskituren da. Ideen dukket opp da vi sto og staket på ski på Mosvatnet i Stavanger tidlig på vinteren i 2011 – en rulleskitur fra Nordkapp til Lindesnes ….. for vi hadde ikke tid til å ta turen på skikkelige ski.

Vi gjorde ikke så mye mer med saken før etter påske ….. Og da fikk vi det plutselig travelt. Utstyr, sponsorer, følgebil mm. skulle på plass. Og det gikk greitt – i full fart. Det skal sies at jeg hadde begrenset med rulleskierfaring og jeg og turkompis Ørjan Ravndal, hadde en felles treningstur i forkant. Men vi valgte å hoppe i det og satse på at det gikk bra :-).

Når du skal stake Norge på langs må du være litt lur for å unngå uhell og skader. Planen var å variere litt på utstyr, f. eks. stavlengde, og legge inn noe skøyteøkter innimellom. Samt en hviledag etter hver uke – totalt 4 hviledager. Vi skulle uansett kunne greie den gamle rekorden med god margin – den var på 67 dager.

Hviledagene ble for øvrig brukt til orienteringsløp og løpeturer …..

Så var vi klar en dag i slutten av juni – 22.06.2011, fra Nordkapp tidlig på morgenen. Første matpause var i Honningsvåg. Der ble vi intervjuet av radio Nordkapp som mente at vi var «nesten normale» i forhold til mye annet de hadde opplevd ……

Etter hvert gikk vi oss i ganske bra form. Utstyret fungerte. Takk i etterkant til gode sponsorer. Ingen uhell. 34 dager etterpå var vi i mål. Ganske nøyaktig etter planen – etter 2634 km. 30 effektive stakedager. Omtrent et Vasalopp pr dag! Vi satte en verdensrekord som jeg faktisk tror står ennå. Og vi hadde hatt en kjempekjekk tur, med mange flotte naturopplevelser og godt kameratskap. Ja, og så litt hard fysisk jobbing i en del timer pr dag. Takk for turen igjen til Ørjan Ravndal og følgebilsjåfør Morten Karlsen.

Bilder fra turen finner du på linken her.

Har du ellers spørsmål til blogginnleggene mine, send meg en epost på:

 gunnar.eiterjord@vegvesen.no