Klar for bakken?

Published by Svanhild Eggebø Spanne on

Ryfastløpet får ei tøff avslutning, både for de som løper og de som skal gå på rulleski opp bakken. Det gjelder å disponere kreftene rett for å være forberedt på dette.

I dag tidlig testet jeg bakken på rulleski. Kjekk, kort motbakkeøkt sjøl om rulleskiene har vært lite i bruk det siste året. Fra starten nede på det dypeste punktet 292m under havoverflaten går det jevnt oppover med 7% stigning i 4,5 km før du bokstavelig talt ser lyset i tunnelen 🙂

Se video fra turen her:

Og så kan vi røpe at vi på løpet muligens får besøk av en av verdens beste langløpere på ski, Anders Aukland. Hvis han får det til å passe inn i planene sine til høsten, har han lovet å komme bortom her en tur og «dra feltet» på rulleskirennet. Få har vel staket mer på rulleski enn den karen som i sitt 47 år fremdeles er en av verdens beste langløpere og et fantastisk forbilde for utøvere i alle aldre. Anders har i tillegg til å være en svært dyktig skiløper, også vært en habil friidrettsutøver med toppresultater også der. 3:46 på 1500m og 8:02 på 3000m gjør seg for en kar som har hatt langrenn som primæridrett.

Litt mer info om Anders finner du på de 2 linkene:

https://no.wikipedia.org/wiki/Anders_Aukland

https://www.dagbladet.no/sport/aukland-ma-satse-til-han-er-48-ar-kona-far-kompensasjon/70467036

Så det er bare å være flink med treningen og glede seg til 05.10. Det er da det gjelder!

Har du ellers spørsmål til blogginnleggene mine, send meg en epost på:

 gunnar.eiterjord@vegvesen.no