ENERGIPRATEN: Eliteklare Camilla om sin treningshverdag

Published by Svanhild Eggebø Spanne on

Foto: Kenneth Mcdowel

For english version, scroll down. 


Hun elsker Sola – Åsenhallen og publikumet som har bidratt til å heie frem Sola Hk – det har gitt resultater. Men på dette nivået er det bare en ting som gjelder- beinhard trening.

-Stemningen som oppstår i hallen er helt magisk. Og tror ikke folk forstår hvor mye det betyr for oss at det er energi på tribunen, sier Camilla Herrem som nå skal lande tre kamper til før sesongen er over. Flyveren på vingen satser selvsagt på at laget skal vinne disse kampene også og dermed gå ubeseiret gjennom hele 1. Divisjon.

Travle dager

Hun har akkurat bidratt til å banke inn nok mål til at Sola HK fra neste sesong spiller i eliteserien. Og i energipraten med Lyse byr hun på sine treningstips, og litt om hverdagen som håndballspiller.

Alle spillerne på Sola-laget har enten studier eller jobb ved siden av håndballen. Med økter hver eneste dag – noen dager opp til flere, sier det seg selv at det er intenst i perioder.

-En vanlig uke består av tre styrkeøkter som vi gjør på egenhånd, pluss flere økter med styrke i fellesskap – og en daglig håndballøkt.

Rundt laget er det et godt støtteapparat som innebærer både fysioterapeut og styrketrener i tillegg til trenerteamet.

– I tillegg er jeg veldig heldig som har Olympiatoppen med meg. Det er en del av det å være  landslagstrener, og det betyr mye for min trening. Jeg har alltid et fire-ukers program som jeg jobber
med og har jevnlig kontakt om eventuelle problemer eller utfordringer, sier Camilla.
Spillerne har en god styrketrener som er med hver onsdag, og ved behov bruker de også Forusklinikken.

Man kjenner kroppen sin best

Camilla Herrems sønn er blitt åtte måneder og blir passet godt på når mamma er på trening. Hun var heldig og kom kjapt på banen igjen etter den første barseltiden, noe hun mener ikke er selvsagt.
– Jeg hadde et mål om å komme kjapt på landslaget igjen og hadde helse til å holde treningen ved like helt fram til jeg hadde termin. Men jeg har stor forståelse for at trening etter barsel er noe hver og en må kjenne på selv. Man må ta steg for steg, i eget tempo og lytte til kroppen, det hjelper ikke hva man leser eller hører fra andre, dette er noe kroppen bestemmer selv, sier hun.

Når Camilla og laget entrer banen i neste sesong er det en gjeng spreke kamplystne vinnerskaller som blir å se – og gjett om de gleder seg!

-Jeg gleder meg som en liten unge, og håper det blir godt trøkk i publikumet i Åsen hallen, slik vi er vant med at det er. Det gir energi det! Lykke til på Ryfastløpet til alle som skal løpe – jeg heier på dere!

Camilla, who is ready for the top handball series about her training regime.

She loves Sola, Åsenhallen and the crowd of supporters that have been rooting for her team Sola HK. It’s given results, but at this level only one thing counts and that’s a tough training regime.

– The atmosphere in the hall when they play is magical and Camilla Herrem is not sure that everyone understands how much it means for the players that there is so much positive energy in the stands. There are only three matches remaining which she is banking on her team winning to take them through the first division undefeated this season.

Busy days
She has just helped score enough goals to ensure that Sola HK get to play in the top series next season and in Lyse’s “energy talk” she shares her insights on training and into everyday life for a handball player.

All the players on the team either study or work as well as playing handball. With training sessions every day and often several different daily sessions it goes without saying that it is intense at times.

– A regular week is comprised of three strength training sessions carried out individually plus several strength training sessions with the team and a daily handball session.

The team has a good support staff which includes a physiotherapist and a physical coach as well as the handball coaches.

– In addition to this I am lucky to be a part of Olympiatoppen through the national handball team which means a lot for my training she says. I always have a four- week training programme that I work through and am in regular contact with them about any problems or challenges along the way. The players have a good physical coach who works with them every Wednesday and when necessary they also use Forusklinikken.

Know your body
Camilla Herrem’s son is eight months old and is well looked after when his mother is training. She was lucky and was able to quickly return to the handball court after giving birth which is something that can not be taken for granted.
– My goal was to be back on the national team as soon as possible and I was healthy enough to keep my training going all the way until my due date. I understand that exercise after giving birth is very individual and everyone needs to make their own decisions about it. You need to take it step by step and listen to the signals your body sends, reading and listening to others will not help you as this is individual and something your own body decides she says.

When Camilla and the team enter the court next season it will be as a highly trained and motivated group of winners and they are already looking forward to it.

– I am like a kid waiting for my birthday and I hope the spectators in the Åsen hall will let themselves be heard the way we are used to hearing them. That is an energy boost!

– Good luck to everyone participating in the Ryfast run – I will be cheering you on!

Categories: Oppdateringar