Bakkeløp gjør susen!

Published by Svanhild Eggebø Spanne on

Seinvinter er ei tid der det fremdeles er viktig å ha fokus på grunntrening. Det betyr at treningen i hovedsak fremdeles skal ha fokus på «kapasitetsoppbygging» – enkelt og greitt å bedre kondisjonen. Samtidig skader det ikke å «knekke opp litt» og leke seg med litt andre typer treningsøkter som avveksling. Og det er alltid kjekt å finne seg noen trivelige omgivelser for treningen.

Her skal du få et eksempel på ei kjekk økt som frisker opp litt. Min erfaring er at denne typen økt er «formutløsende» – kanskje ikke så dumt hvis du vil slenge deg med på noen vårløp.

Jeg foreslår konkret at du tar deg en tur til Vålandsskogen i Stavanger. Et fint lite naturområde som også er blitt «utvidet» litt i forbindelse med vårt prosjekt. Mellom Vålandsskogen og Mosvatnet er det med miljøkulverten og arealene på siden av den blitt fine arealer både for løping og turgåing.

Forslag til økt:

15 min. rolig jogg som oppvarming. Kan f. eks. gjøres ved miljøkulverten og det lille, nye tjernet som er etablert rett ved miljøkulverten (se bilder).

Deretter gjennomfører du noen korte stigningsløp rundt det samme tjernet.

Deretter:

  • 5×1 min motbakkedrag i bakken fra Våland sykehjem opp mot Vålandstårnet

Jogg tilbake til start i hver pause

5 min seriepause etter de 5 dragene

  • 5×1 min motbakkedrag i den samme bakken

Forholdsvis høy intensitet men husk at du skal greie å gjennomføre siste draget i samme fart som det første.

Til slutt avslutter du med 10-15 min rolig nedjogging rundt i Vålandsskogen.

Ei god og effektiv økt. Lykke til!

Ellers så kan jeg jo nevne at Vålandsskogen også er godt egnet for andre typer intervalløkter. Med litt kreativitet komponerer du deg ei løype med draglengder på 2-5 min.

Og så, hvis du har lyst, foreslår jeg et kjekt, passe langt mosjonsløp som du kan slenge deg med på nå i mars: Parløpet i Sandnes 23.03. Et trivelig løp i Sandvedparken i Sandnes.

Litt mer info om Parkløpet finner du på:

https://mosjon.friidrett.no/parklopet_sandnes_23032019

Har du ellers spørsmål til blogginnleggene mine, send meg en epost på:

 gunnar.eiterjord@vegvesen.no