Siddisløpet – vårens vakreste eventyr i Stavanger!

Published by Svanhild Eggebø Spanne on

27.04. går Siddisløpet rundt Stokkavatnet av stabelen. Det tradisjonsrike mosjonsløpet kan absolutt betegnes som vårens vakreste eventyr i Stavanger der det går i naturskjønne omgivelser rundt Store Stokkavatn.

Løpet er 8,2km langt – en fin distanse. Og også et pluss – løpet går på grus – turvegen rundt vatnet. Nytt av året er en kortvariant på 4,3 km rundt lille Stokkavatn. Og ikke minst – løpet har et kjekt barneløp for de minste.

Som nevnt innledningsvis er dette et tradisjonsrikt løp som har gått av stabelen siden 1984. I mange år het det «Ingridløpet», mens vår nasjonale løperstjerne Ingrid Kristiansen bodde i Stavanger og løp for arrangørklubben IL Skjalg.

Bestetider i løpet innehas av:

Kvinner:           Ingrid Kristiansen                   25:55

Menn:              Bjørnar Ustad Kristensen        23:29

På det meste hadde løpet rundt 3000 deltakere. De seinere årene har deltakerantallet vært betydelig lavere men forhåpentligvis finner flere i år vegen til Stokkavatnet siste lørdagen i april for å delta i dette kjekke løpet.

Mange internasjonale storheter har deltatt både på kvinne-og herresiden men likevel kjekt at løyperekordene er norske/lokale. Bildet under viser noen av oss sammen med løpelegenden Ron Hill. Den spreke karen som nå er passert 70 og i tillegg til å være en av tidenes beste langdistanseløpere, har løpt hver dag i sitt voksne liv. Han var i byen og slengte seg med på det han betegnet som et av de kjekkeste løpene han hadde vært med på.

Det året var det kaldt og vått på løpet men de fleste årene jeg har deltatt har forholdene vært flotte med «forsommerlig» vårvær.

Å være med på et sånt løp er kjekt både for det sosiale og for å kjenne litt på hvordan resultatene av den treningen du har lagt ned er. Ikke ta løpet så veldig alvorlig og bli nervøs. Fokuser på ditt løp, din opplevelse og du trenger ikke å konkurrere med andre enn deg selv. Husk det er deg du gjør dette for – ingen andre 😊
I Siddisløpet er det også mulig å løpe uten tidtaking for de som vil det.

Litt mer info om Siddisløpet finner du på www.siddislopet.no.

Har du ellers spørsmål til blogginnleggene mine, send meg en epost på:

 gunnar.eiterjord@vegvesen.no