Keiserens nye klær …

Published by Svanhild Eggebø Spanne on

Våren kommer. Mange løper. Og mange blir ekstra ivrige med løpingen si. Kjempebra! Men la deg ikke lure til å bruke masse penger på de som kommersielt forsøker å gjøre penger på det som jeg vil kalle for et knallgodt eksempel på «keiserens nye klær». Det gir seg utslag i mange påfunn.

Pulsklokke er kanskje greitt, men ikke overdriv viktigheten av den typen redskap. For med å kjenne litt etter greier du ganske bra å holde pulsen på rett nivå. Greier du f. eks. å gjennomføre siste intervalldraget i samme hastighet som det første, ligger du i rett fart. Men ser det poenget i at noen synes det er kjekt å se hvor langt de har løpt, fart osv.

Men så kan vi komme over på det som etter mitt vett er totalt bortkastet. Når noen reklamerer for, tilbyr og tar seg godt betalt for å drive laktattesting og annen type fysiologisk testing av mosjonister og supermosjonister, er dette bare tøv. Nøyaktig intensitetsstyring er noe toppidrettsutøvere har bruk for og benytter. For oss andre er dette bortkastet ressursbruk og helt unødvendig. La deg ikke lure av verken fin omtale eller eksklusiv testlab. De er kun ute etter pengene dine …. 😊 Det samme gjelder avansert teknikkinstruksjon. Ja – teknikk betyr noe. Men det finner du lett litt ut om gratis ved å søke etter en instruksjonsvideo på youtube. Se eks. under.

Du trenger ikke betale dyrt for kurs om sånt.

Ulike varianter av kompressjonspåkledning er i samme kategori. Jeg har litt humoristisk spurt noen av de som har kompressjonstøy på hele kroppen om hvor de da skal presse det blodet de vil ha flyttet på …….

Trening, inkludert løping, skal være morsomt og skal ikke kreve bruk av mye ressurser eller penger.

God treningspåske!

Har du ellers spørsmål til blogginnleggene mine evt. andre spørsmål om trening og kjekke konkurranser, send meg en epost på:

 gunnar.eiterjord@vegvesen.no