Ung skiklubb inviterer til Ryfastløp på rulleski

Published by Svanhild Eggebø Spanne on

Stavanger og ski er kanskje ikke som hånd i hanske. Men, en av Norges yngste skiklubber satser hardt på skiglede året rundt. Nå er store og små i klubben klare til rulleskirenn opp den beinharde Ryfastbakken. 

For det er viktig å påpeke: Ryfastløpet er mer enn bare halvmaraton fra Stavanger til Strand. To ulike rulleskirenn skal også avvikles, og her er det fremdeles plasser. Hovedarrangør av skirennene er Stavanger Skiklubb, en klubb som er knapt seks år gammel. Klubben har tre treningsgrupper for barn og ungdom, og disse trener på Ullandhaug hele året. Når det er snø, blir treningen ofte flyttet til Brekko i Gjesdal kommune.

Lavterskel og gode resultater

Klubben har deltakere i ski- og rulleskirenn lokalt og nasjonalt, og oppnår gode resultater i de eldste klassene. Interessen for å delta på renn er økende blant klubbens medlemmer.

Miljøet i klubben er bra, ikke minst grunnet kjekke høst- og vintersamlinger, samt en årlig familietur.  I 2019 går turen til Hovden med rulleskitrening, løping og sosiale aktiviteter.   

Klubbens hovedmål er å være et lavterskel tilbud til skiglade barn og unge i distriktet. Av den grunn er medlemskontingent bevisst holdt lav, og rulleski lånes ut til nybegynnere i de laveste aldersklassene.

Ungdomsgruppen.

Familietrening til Ryfastløpet

En ivrig familie i klubben er familien Aamlid Haga, hvor fire av fem familiemedlemmer stiller til start i høstens store eventyr, nemlig rulleskirennet som er en del av «Ryfastløpet».  Mor Trine Mari kunne også tenkt seg å delta på rennet, men ofrer seg for dugnadsarbeid denne dagen.  Far i familien, Jan Sverre, og 13 år gamle Gabriel er blant de som skal teste motbakken opp mot Solbakk. Jan Sverre er hovedtrener for den eldste gruppen, og er samtidig en aktiv skiløper som stiller på ulike renn både vinter og sommer.  Han skal slite seg opp motbakken i friteknikk 4,5 km i motbakke med 7% stigning. 

Gabriel stiller i klassen gutter 13 år og skal gå rulleskirenn for barn. Et tøft motbakkerenn med 7% stigning i om lag en kilometer. 

Mål for treningen
– Det er greit å ha et mål å trene mot. Ryfastløpet virker som et artig og annerledes arrangement. Artig at det er i en tunnel og samtidig er det noe en bare får mulighet til å gjøre en gang. Tenk det, gå på helt ny asfalt, ja nesten like kjekt som å gå på nysnø, smiler Jan Sverre.  

Jan Sverre trener en del til og fra jobb på Forus, men nå må han muligens finne en bakke å trene litt motbakke.
– Ullandhaugbakken blir et naturlig valg for meg, slik at jeg får testet løypa til «Ullandhaug opp», et renn som går av stabelen 12 september, legger han til.
Gabriel virker også til å være fornøyd med foreldrene sin innsats:
– Mamma og pappa har alltid kjørt meg rundt på skirenn og rulleskirenn, og jeg synes det er veldig kjekt å gå rulleskirenn, sier Gabriel, som ser fram til en helt spesiell utfordring 5. oktober.
– Det er spennende at det er i en tunnel og at det bare er oppoverbakke. Gøy at det er fellesstart også, så jeg håper å kunne henge med i teten og slå til på slutten, kommer det klart fra unggutten.

– Vår og sommer blir det ofte ikke mer enn en rulleskiøkt med skiklubben i uka, da jeg også spiller fotball. Men, jeg trener en del hurtighet og høy fart når jeg er ute på rulleski sammen med pappa og resten av familien, forteller Gabriel og tilføyer:
– Jeg satser på å bli med på alt som er av rulleskirenn utover sommeren og høsten som en forberedelse til Ryfastløpet, da blir det både «Blinkfestivalen», Ullandhaug opp, Kretsmesterskap med mer.

Og om du vil være med på rulleski opp siste bakken i Ryfylketunnelen, så meld deg på. Gå på «Påmelding» på nettsiden og fyll ut! Vi gleder oss til å se deg med rulleski på beina 5. oktober.

Categories: Oppdateringar