ENERGIPRATEN: Energibunt i mørkeblått

Published by Svanhild Eggebø Spanne on

Foto: Tom Haga

For english version scroll down.

Lyse har vært Vikings hovedsponsor siden 1994 – så i år feires 25 år med godt samarbeid. Da passer det godt at Lyses Energiprat denne gang er viet Vikings kaptein, Zlatko Tripic.

Zlatko Tripics sterke vinnerinstinkt gir seg utslag i mye energi på banen. Det er både hans styrke og svakhet som spiller.

– Kombinasjonen vinnerinstinkt og balkansk temperament gir mye energi og kan nok føre til overtenning, sier Viking-kapteinen lattermildt.

Joda, det hender det går en kule varmt. Men mest av alt ser Zlatko på temperamentet som en styrke. -Det er energien som driver meg og som har fått meg hit jeg er nå, sier Zlatko og forteller at det er ingenting som er mer energigivende enn responsen fra Viking-tilhengerne.

-Mennesker som kommer bort til deg på gata og gir et oppmuntrende klapp på skulderen og gode tilbakemeldinger tilfører meg mye energi. Det er blant grunnene til at jeg gir alt jeg har når jeg løper ut på gressmatta, sier han.

Foto: Tom Haga

Ingenting tas for gitt

Den lune sørlandsdialekten står i sterk kontrast med hans energiske personlighet, men så er det også på banen han får utløp for det meste. For Zlatko Tripic er i det store og hele en sindig og trivelig kar.

-Ja, jeg er stort sett ganske grei, ler han.

Zlatko var et år gammel da familien hans flyktet fra krigen i Jugoslavia.

-Jeg lærte tidlig at ingenting er gratis, og at man må jobbe hardt for å oppnå det man ønsker. Vi ble godt mottatt i Norge, og jeg har hatt en fin oppvekst i Lyngdal, men jeg har aldri tatt noe for gitt, sier han.

Zlatko Tripic er en av Vikings viktigste profiler, og en ettertraktet spiller. Kontrakten med klubben går snart ut, og flere klubber har signalisert at de ønsker den målfarlige kantspilleren på sitt lag. Selv vil Zlatko, som trives i både klubben og byen, helst fortsette i Viking. Og at supporterne ønsker det samme av hele sitt hjerte, er det ingen tvil om.

Fotball døgnet rundt

Å være profesjonell fotballspiller er ingen ni til fire-jobb. Hyppige treninger, kamper og kampanalyser tar mye tid. Spillerne møtes hver morgen klokken ni for å spise frokost sammen, deretter er det trening, trening og trening. Enkelte dager har de flere økter.

-Det går i fotball så godt som døgnet rundt, syv dager i uka, hverdag som helligdag. Samboeren min er en tålmodig dame, smiler Zlatko.

Men lei blir han ikke.

-Nei, fotball blir jeg ikke lei. Dessuten er dette jobben min, og kroppen er et viktig redskap man må ta godt vare på. Det gjelder ikke bare for fotballspillere, men også de som driver med løping og andre idretter, sier Zlatko som gjerne deler et treningstips:

Man må gjøre den kjedelige biten også. Noen liker best å løfte vekter for å få store muskler, men du må likevel ta den løpeturen på mølla, selv om det ikke er like gøy. Det er viktig, sier Viking-kapteinen som ønsker alle Ryfast-løperne lykke til.

PS: Se denne flotte filmen om Lyse og Viking sitt samarbeid, oppsummert på halvannet minutt!

A bundle of energy in dark blue kit

Lyse has been Viking football clubs main sponsor since 1994, so this year we are celebrating 25 years of collaboration – making this episode of Lyses Energy Talk a pertinent topic as we talk to Viking captain Zlatko Tripic.

Zlatko Tripics strong winner’s mentality transforms into an abundance of energy on the pitch. It is both a blessing and a curse for him as a football player.

The Viking captain smiles as he says that the combination of a winner’s mentality and a Balkan temperament produces a lot of energy and can sometimes push me over the top.

Occasionally it gets a bit out of hand, but mostly Zlatko considers his temperament a strength. -It is the driving force of the energy that has got me to where I am today, says Zlatko and remarks that that there is nothing that gives him more energy than the response from the fans.

– People that walk up to me on the street with encouraging words and gestures give me a lot of energy, this is one of the reasons that I give it my all every time I run out on to the pitch, he says.

Nothing taken for granted

His laidback dialect from the south of Norway belies his energetic personality, a lot of his energy gets burned off on the pitch and most of the time he is calm and collected and a nice guy.

Laughing he agrees that he is mostly nice.

Zlatko was only one year old when his family escaped from the war in Yugoslavia.

-I learned early on that nothing is free and that you need to work hard to achieve your goals. We were received in a good way when we came to Norway and I had a good childhood growing up in Lyngdal, but I have never taken anything for granted, he says.

Zlatko Tripic is one of Vikings most important profiles and a player who is sought-after. His contract with Viking expires shortly and several clubs have shown an interest in recruiting the goal scoring winger. If he gets to choose Zlatko wants to stay in Stavanger with the club and there is no doubt that the supporters want the same.

Football 24/7

Being a professional footballer is no nine to five job. Frequent training sessions, matches and match analysis take up a lot of time. The players meet up at nine every morning to have breakfast together after which it’s training, training and more training. Some days they have several sessions throughout the day.

-It’s close to football 24/7, seven days a week, regular days as well as the days everyone else has off. My partner is a very patient lady, he says with a smile.

He doesn’t get tired of it though.

-No, I never get tired of football. It’s my job and my body’s an important tool I need to take care of to be able to do it. This doesn’t only apply to footballers but everyone who does sports says Zlatko and willingly shares a training tip:

-You have got to be willing to do the boring stuff as well. Some people like lifting weights to grow muscle mass but you still need to do the run on the treadmill even though it isn’t as much fun. It’s important says Vikings captain, who wishes the Ryfast runners all the best.

Categories: Oppdateringar